Zelf uw website bouwen met software

Geplaatst op 20-10-2022

Categorie: Computer en internet

Het is met software mogelijk om op een gemakkelijke manier zelf uw website in elkaar te zetten. Op de website van Vrolijk Internet Services kunt u een compleet CMS pakket kopen waarmee u op een simpele wijze een website kunt beginnen en onderhouden.

Om bij de beheerschermen te komen dient u in te loggen als beheerder. Deze inloggegevens stelt u tijdens de installatie van het CMS systeem in of u krijgt uw gebruikersnaam en wachtwoord per e-mail toegestuurd wanneer u de installatie door Vrolijk Internet Services laat uitvoeren.

Als u bent ingelogd als beheerder kunt u ieder onderdeel binnen de beheeromgeving eenvoudig via het menu vinden. De beheerschermen zijn zo gemaakt dat binnen elk scherm op eenzelfde manier een nieuw item kan worden aangemaakt. Zo is er bovenin het scherm voor paginabeheer een knop “Nieuwe pagina” waarmee een nieuwe pagina kan worden toegevoegd aan de site. Als u op de knop “Nieuwe pagina” klikt, zal er een formulier verschijnen waarbinnen u onder andere de titel en de tekst van een pagina kunt invoeren.

Wanneer een nieuwe pagina is aangemaakt, zal deze worden opgenomen binnen het overzicht op het scherm voor paginabeheer. Binnen dit overzicht kunt u alle pagina’s zien die u heeft aangemaakt op de site. Bestaande pagina’s zijn binnen dit scherm ook eenvoudig aan te passen of te verwijderen.

Voor het toevoegen van een afbeelding gaat u naar het beheerscherm “Media”. Bovenin dit scherm kunt u een knop vinden met de tekst “Nieuw media object”. Klikt u op deze knop dan zal er een formulier verschillen waarmee u een afbeelding kunt toevoegen aan uw site. Zo bevat het formulier de mogelijkheid om een afbeelding te kiezen op uw computer en deze te uploaden naar de site. Zodra u de afbeelding heeft toegevoegd krijgt deze een bepaalde code. Zo een code heet een shortcode. Die code kunt u op verschillende locaties plaatsen binnen uw site. De bezoeker zal de bijbehorende afbeelding te zien krijgen op een plek waar u een shortcode heeft geplaatst.